Ski og skyting

Opil ski og skyting er en felles gruppe med samme leder og styre og er tilsluttet Norges Skytterforbund. Dette fordi gruppa arrangerer både konkurranser innen langrenn og pistollangrenn.

Gruppa har lange og gode tradisjoner, og det første langrenn ble avholdt så langt tilbake som i 1921. Gruppa gjennomfører tidvis skytetrening på Ekeberg på torsdager fra kl. 1230 til 1430.

Skytegruppa har noen våpen kaliber 22 somkan lånes ut, og ammunisjon er gratis. Det kan skytes med grovkalibret ammunisjon/blykuler. Mantlet ammunisjon er ikke tillatt.  

Gruppa gjennomfører torsdagsløp på Ekeberg. Dette er skigruppas fellestrening. Det løpes i rundløype ca. 1800 m, 4 runder med skyting inne i skytehallen etter hver runde.  Nybegynnere kan løpe to runder og skyte to ganger 10 skudd. Målene er blink 11 cm på 15 m.

Programmet tilsvarer det som brukes i politimesterskapet pistollangrenn. Det blir hver gang tatt tider og resultatet kommer i skigruppas info-organ SKIPOSTEN. Starttiden er som regel kl 1400, men hvis andre ønsker kan tidspunktet endres etter avtale med leder Einar Berger.

SKIPOSTEN er i sin 65 årgang og kommer ut ca. hver uke fra sept. til mars og har all relevant info om gruppas virksomhet. Her finner du oppl. om terminlister, turrenn og påmeldingsfrister. Alle resultater fra skirenn med OPIL-deltagelse kommer og der, og ellers smånytt fra politiets verden. Skiposten overføres på lukket link til Kilden. Redaktør er skilederen og han sender den på mail til nær 200 e-postabonnenter. Det følger også referater fra de fleste turrenn, gjerne innsendt fra en deltager. Ellers er Skiposten åpen for innlegg, evt. ris og ros.

Medlemmer: 12 stk..  

Trening/konkurranser: Gruppa har som tradisjon å gjennomføre skisamling på Pellestova  hvert år. Utover vinteren deltar mange OPILere i turrenn. Gruppa refunderer delvis startpenger med ca. kr 300,-. Noe mer i store renn. OPIL stiller med ca. 20 deltagere hvert år i Holmenkollmarsjen og Birken. All påmelding skal helst gå gjennom kasserer som betaler påmeldingen. Programhelter må betale alt sjøl. Gruppa refunderer også kr 10 pr mil for reiser til turrenn.  Nivået på gruppas medlemmer er ikke høyere enn at alle kan melde seg på. OPIL ski og skyting er et bedriftslag, og er åpne for både aktive og mosjonister. Gruppa er medlem av NSF.

Klubbmesterskap i pistollangrenn og spesielt langrenn avholdes hver sesong med krav om minst 5 deltagere. Medaljer til beste kvinne og mann + premiering. Politimesterskap avholdes hvert år. 

Dugnader. Det foreligger pr nå ingen tilbud om dugnader. Gruppa blir normal spurt om å stille på dugnader under Oslo Maraton. Skigruppas medlemmer kan om ønskelig få dugnader sammen med fotballgruppa på Ullevål eller Intility arena.  

Økonomi:. Gruppa har god og stabil økonomi. Både krets- og forbundskontingenten blir betalt av hovedstyret.

Kontaktperson og leder: Du må være innlogget for å se navn på kontaktperson.

Kontaktskjema