Alpint

Treninger:

Alpingruppa i OPIL har hatt litt varierende med trening de siste årene. Målet er 3-4 treninger på formiddag i løpet av februar/mars, f.eks. fra kl. 10-12, evt. tidlig ettermiddag. Gruppa har tidligere gjennomført mesterskap og konkurranser i Wyllerløypa/Tryvann da den er åpen på dagtid. Det vil bli gitt veiledning i løypekjøring av gruppas medlemmer. Klubbmesterskapet vil være lavterskel med muligheter for de fleste og de beste!

Politimesterskap:

Medlemmer av OPIL deltar hvert år i Politimesterskapet (PM) i alpint.  Der konkurreres det i de offisielle grenene slalåm, storslalåm, telemark samt uoffisielle grener etter arrangørens valg, f.eks. parallell snowboard og parallellski. Det har også vært arrangert skicross/boardercross. Studenter, både på BI,B2 og B3 kan være med. Norges politiidrettsforbund gir noe reisestøtte til arrangementet, se eget regelverk rundt reisestøtte på nettsiden til NPI ( www.politiidrett.no) Alpingruppa OPIL refunderer startkontingent etter deltagelse i PM/ evt. andre relevante renn  etter søknad. En forutsetning for deltagelse i PM og for refusjon av startkontingent er medlemskap i OPIL.

Vinteren 2019 arrangerte OPIL  PM i Hemsedal med  nærmere 200 deltagere. Det var over 50 damer med i storslalåm, de aller fleste i klasse 19-34 år. Dette er et sosialt arrangement både for de fleste og de beste og går på rundgang mellom de ulike politiidrettslagene. Vi har noen alpinister med bakgrunn fra skigymnas/landslag/ tidligere aktiv som fremdeles holder godt nivå og som konkurrerer i fartsdress, mens majoriteten er hverdags-skikjørere. Det vil si at arrangement og treninger er åpne for alle uansett ferdighetsnivå. Gruppa  sender også deltagere til Politi-EM som arrangeres hvert 4 år, uttak baseres på resultat i PM.

Et annet konkurransetilbud til alpinister er Masters satsningen til Norges Skiforbund. Der arrangeres det 5-6 renn i stor-Oslo området, samt eget NM Masters som i år går på Geilo 12.-15 mars. Flere politialpinister har deltatt her.  Mastersatsningen har egen nettside, www.mastersalpint.no    

OPILs  Alpint gruppe har en egen lukket Face book-side for politialpinistene som heter PM-alpint, der finnes mye bilder og info. Resultatlister fra politimesterskapene samt innbydelser kan du finne på nettsidene til Norges Politiidrettsforbund, www.politiidrett.no. Du kan gå inn på aktivitetskalender, for tidligere resultatlister velg år 2019 eller tidligere, da skal det ligge både resultatlister og referat også evt. foto fra de enkelte politimesterskap, prøv denne linken: https://www.politiidrett.no/aktivitetskalender/aktivitets

Utstyr:

Alpingruppa har egne litt tilårskomne leddporter, nyere kortstaur og bormaskin. Vi har planer om å fornye utstyrsparken med nyere porter med «brush-grip».

Lyst til å delta? Treninger og renn er et tilbud for alle uansett ferdighetsnivå. Har du konkurrert tidligere og har lyst til å ta det opp igjen, ta kontakt. Vi kan også formidle kontakt med Masters treningsgrupper i Oslo-området, evt Hafjell/Kvitfjell/ Hemsedal.

Kontaktperson og leder: Du må være innlogget for å se navn på kontaktperson.

Kontaktskjema